четвер, 10 червня 2021 р.

Ілон Маск і читання





Ілон Маск не зосереджувався на одному...
"Подорослішай вже нарешті і зосередся на тому, чим ти будеш займатись!"...Здається часто таке лунає на тренінгай, семінарах та й від родичів. Але чи ви знали, що Ілон Маск, засновник компанії "Tesla Motors", перш ніж стати всесвітньо відомим мільярдером, прочитав тисячі книг у найрізноманітніших сферах.
Ще із самого дитинства Ілон читав по 2 книги в день. Тобто, поки ви мордуєте за місяць одну книжку, він прочитає вже 60. Що він читав? Філософію, фантастику, релігійну літературу, біографії вчених, інженерів та підприємців, книги із програмування. Потім його зацікавила фізика, дизайн, бізнес та технології, енергетика та інженерія. Це пристрасне прагнення нових знань дозволило йому дізнатись значно більше, ніж йому пропонувала стандартна освіт.
І знаєте яка особливість цих всіх знань? Що будь-що прочитане ним рано🌝 чи пізно дало свій результат. Це називається "трансфером знань", тобто: застосування інформації із певної сфери у зовсім іншій.
Тому не відкидайте щось, тому що вам здається, що воно абсолютно не знадобиться в житті. Вся інформація потрібна. А от навчитись нею розпоряджатись - це вже мистецтво! https://www.facebook.com/omega.edc/

 

Цікавий факт!
Чемпіонка світу зі швидкісного читання Енн Джонс, подужала 759 сторінок фінальної частини роману про юного чарівника Гаррі Поттера за 47 хвилин і 1 секунду.

Цікавий факт!

А ви знали, що...
Якщо #дитина має вдома свою власну маленьку бібліотеку як мінімум із 20 книг, то вона отримує знання, які могла б здобути за 3 роки навчання у школі.
А у вас вона була? Може дитина має? Які там книги?

***
6 лайфхаків, які допоможуть знову полюбити читання!
Іноді ми змушені на довго відмовитися від читання улюбленої книги. Обставини бувають різні: запара з навчанням, неймовірне захопленя новим гаджетомчи комп'ютерною грою або ж просто настає ліниве літо. Як же знайти в собі сили повернутися до читання? Цей пост допоможе тобі знову захопитися читанням та поринути у неймовірний книжковий світ.
1. Правило «21-го дня»
Щоб полюбити читати, можна спробувати протягом 21-го дня читати хоча б по 1 сторінці захоплюючої книги. Через деякий час це стане твоєю корисною звичкою.
2. Читай те, що хочеш саме ти ❤️
Після великої перерви може з'явитися ідея почати читати щось зовсім інше та нетипове. Втім, це може бути не надто хорошим задумом, адже можна зіткнутися з книгою, яка зовсім не сподобатися, що тільки посилить нелюбов до читання. Адже комусь подобається художня література, а хтось віддає перевагу різним психологічним книжкам.
3. Склади свій список Must-read
Для стимулу, виклади весь список цікавої для тебе літератури на папір.
Закреслюючи в списку пункт за пунктом, ти просто "ковтатимеш" безліч книг
4. Спробуй аудіокниги 🎧
Якщо ти дійсно не можеш сконцентруватися на читанні — відклади книгу — можливо, це гарна можливість спробувати аудіокнижки! Ти отримаєш таку ж саму інформацію, слухаючи книжку, але також зможеш одночасно займатися своїми справами: наводити порядок в кімнаті😉 або гуляти з друзями.
5. Читай, де тобі зручно 🛌
Корисною звичкою може стати прочитання книги в приємній та зручній атмосфері (знайди власну схованку для читання) або ж читай перед сном кожен день🐑😴
6. Завантаж книгу в телефон📲
Та камон! Ти вже "зріднився" зі своїм гаджетом. Читання на телефоні часто є єдиним способом прочитати хоч щось. Скористайся вільною хвилинкою на перерві чи під час обіду, щоб прочитати кілька захоплюючих сторінок

***
Так важливо, щоб #батьки подавали приклад та заохочували дітей розвиватись, бо саме мама і тато - перші супергерої, вчителі та друзі. Як же можна #допомогти дитині із раннього віку полюбити книги?
Пропонуємо вам кілька приємних та практичних методів:
1. Читайте вголос щодня. Знайдіть одну історію, яка зачарує дитину. Візьміть ініціативу в свої руки і складіть позитивне враження про читання. Так ви зможете ще й цікаво проводити час разом.
2. Хваліть за успіхи. Діти люблять, коли зауважують їх прогрес. Так вони хотітимуть ще більше розвиватись.
3. Спробуйте чарівні палички. Деякі вчителі дають дітям особливі закладки для кожної книги, наприклад закладки-чарівні палички. Спробуйте включити свою фантазію! Виготовте свої закладки.
4. Ходіть у бібліотеки. Навіть, якщо є в школі чи вдома де почитати, похід до бібліотеки можна перетворити у грандіозну подорож! Зараз бібліотеки стають дуже сучасними та інтерактивними. Знищуйте стереотипи!

***
Не менш важливим є саморозвиток та вдосконалення внутрішнього та зовнішнього.
🔸
Багато читати
🔸
займатись спортом
🔸
правильно харчуватись
🔸
не забороняти собі мріяти
🔸
реалізовувати мрії - ось головні правила сучасної людини.

***
https://www.youtube.com/watch?v=DDJuIAmYzkU&t=468s

Немає коментарів:

Дописати коментар