середа, 16 червня 2021 р.

Письмо для себе

 
Як думати краще?

Переклад основних тез матеріалу «How to Think Better» від Скотта Янга,

канадського письменника та підприємця

Писати свої думки на папері — запорука кращого мислення, адже це розвиває робочу пам'ять. Робоча пам’ять — когнітивна система, яка може тимчасово зберігати інформацію. Вона важлива для міркувань та настанов щодо прийняття рішень та поведінки.
📌 Чому важливо «думати на папері»?
Хоча письмо не може збільшити вашу робочу пам’ять, багато вчених-когнітивістів вважають, що воно розширює простір мислення і робить нас розумнішими.
🔸 Записуючи думки на папері, можна вмістити більше ідей, ніж у своїй обмеженій робочій пам’яті. Це означає, що опрацювання розлогих думок, які мають кілька частин, дається легше та швидше.
🔸 Письмо дозволяє редагувати. Якщо ви запишете ідею, тоді пізніше, обдумуючи її, обов'язково помітите якісь розбіжності, й зможете одразу внести корективи. Редагування подумки швидко стає виснажливим, оскільки стара інформація заважає новій.
🔸 Письмо допомагає не втрачати цікаві думки. Ви коли-небудь брали участь у розмові, коли, слухаючи, забували те, про що хотіли сказати? Ідеї ​​постійно рухаються у нашій свідомості, а письмо допомагає вчасно їх вловити.
Є кілька способів покращити мислення за допомогою письма:
🔸 Записуйте думки перед зустрічами.
Збираєтеся щось обговорити з колегами? Уявіть, що зустрічі не відбудеться, і вам потрібно повідомити про свої плани електронною поштою. Складіть детальний лист, чітко прописавши ідеї на папері. Так ви зможете правильно донести їх під час зустрічі.
🔸 Розв'язання будь-яких проблем слід починати з паперу та ручки.
Ви займаєтеся важливим завданням або намагаєтеся знайти вихід з важкої ситуації? Перш за все дістаньте аркуш паперу та почніть записувати всі елементи завдання, ідеї щодо його вирішення та думки. Багато проблем, які здаються надзвичайними, раптово спрощуються, коли переносиш їх на папір.
🔸 Плутанина розв'язується, записуючи пояснення.
Часто сам акт запису допомагає розв'язати плутанину з думок, адже різні компоненти ідей занадто великі та численні, щоб об’єднати їх у цілісне розуміння подумки.
Тож варто писати регулярно, адже письмо загострює ваші ідеї та робить думки розумнішими

Немає коментарів:

Дописати коментар