четвер, 10 червня 2021 р.

Швидкочитання

👇 Ваша дитина не любить читати? Всі ми колись такими були, але це дуже легко виправити. Як? Саме про це ми сьогодні і поговоримо

🔹 Дитині не подобається читання через втому, адже спочатку він читає по складах. Спробуйте швидке читання на довгих, добре знайомих йому віршах, наприклад Чуковського.
🔹 Спробуйте комікси. Перевага таких книг очевидна. Дитині буде не тільки корисно, а й дуже цікаво.
🔹 Особистий блог. Запропонуйте дитині робити огляд прочитанного у своєму блозі. Йому буде хотітись прочитати щось нове і скоріше створити гарне відео, як у сучаcних зірок YouTube.
🔹 Дивіться фільми по книгах, аби виклакати у дитини інтерес до читання. Можливо Гаррі Поттера він одразу не освоїть, але все прийде з часом.
🔹 Запропонуйте намалювати головного героя, його дім, або ж улюблену тваринку. Це змусить дитину вникати в прочитане та приверне увагу до деталей.
🔹 Як вам ідея читання по ролям всією родиною? Створіть яскраві емоції, пов'язані з цим процесом і результат не змусить себе довго чекати.
🔹 Завітайте до бібліотеки. Хай роздивиться ті книги, що його цікавлять, поспілкується з бібліотекарем на рахунок схожих і обере саме те, що буде йому до вподоби. Не обов'язково прочитати все, що він обере, головне спробувати і зробити так, щоб дитині сподобалось.


12 фільмів. Ми вирішили зробити добірку найцікавіших екранізацій світового дитліту, які чудово доповнять прочитані історії свіжими сенсами й, можливо, спонукатимуть перечитати улюблені книжки☺️
🔹«Матильда», 1996
🔹«Мандрівний замок Хаула», 2004
🔹«Чарлі і шоколадна фабрика», 2005
🔹«Хранитель часу», 2011
🔹«Кораліна в Країні Кошмарів», 2009
🔹«Незрівнянний містер Лис», 2009
🔹«Як приборкати дракона», 2010
🔹«Паддінгтон», 2014
🔹«Великий Дружній Велетень», 2016
🔹«Лемонi Снiкет: Тридцять три нещастя», 2004
🔹«Будинок дивних дітей», 2016
🔹«Гаррі Поттер» усі частини, 2001 - 2011
У цій добірці ми не обмовилися про хоббітів, Нарнію, Алісу, Тінтіна, Олівера Твіста, Різдвяну історію… але ви й самі про них знаєте, еге ж?😋


Якому виду розвитку віддати перевагу та що вибирають сучасні діти❓
⠀Високі технології заклично ваблять розширеними можливостями. Швидкий темп життя змушуює читати короткі тексти з дисплеїв смартфонів, планшетів, комп’ютерів. Та за останні 10 років роль книг в житті дітей і дорослих зросла. А це означає, що електронні технології не потіснили традиційні форми самонавчання юних читачів.

⠀ B O O K S
📚Торкання до сторінок книги під час гортання – це такий собі «якір», що допомагає мозку надійніше запам’ятати суть прочитаного.
📚Читання тексту з екрана електронної книги забирає на 10,7% більше часу, ніж читання його паперової версії. Користувачі планшетного ПК прочитали той самий текст на 6,2% повільніше, ніж ті, хто читав оповідання з паперу.
📚Як показали дослідження, у дитячих книжках лексикон у півтора раза більше, ніж словниковий запас, який використовують у програмах телебачення.
📚Читання може до 68% знизити стрес – це ефективніше, ніж антистресова дія спокійних прогулянок чи прослуховування музики.
⠀ Y O U T U B E
💻Частіше і частіше застосовується відео в якості ілюстративного матеріалу до уроків. Все тому, що візуальна пам'ять відіграє велику роль в запам'ятовуванні матеріалу.
💻Великий плюс відео матеріалу полягає в тому, що він здатний викликати інтерес.
💻Відеокліпи позбавляють від необхідності читання і точної зосередженості, завдяки чому передають потрібний обсяг інформації чітко і правильно, а головне лаконічно.
💻Вони не віднімають багато часу й ефективно інформують.
⠀Будь-який процес навчання вимагає завзятості. А 21 сторіччя дарує для цього купу способів: книги, відео, курси, додаткові заняття. Головне - бажання та спрага до навчання


Якими темпами в світі збільшується кількість інформації, і що нас чекає в найближчому майбутньому
За останні п'ять років людством було вироблено інформації більше, ніж за всю попередню історію.
Обсяг інформації в світі зростає щорічно на 30%.
До 2025 року обсяг всіх даних у всьому світі складе 163 зеттабайт (ЗБ). Це в 10 разів більше, ніж загальний обсяг даних станом на 2016 рік
Зараз проводиться приблизно 40 зеттабайт. Скільки це?
Уявіть: всі пляжі нашої планети містять 700 500 000 000 000 000 000 (сім квінтильйонів п'ять квадрильйонів) піщинок. І не питайте, кому спало на думку перерахувати весь пісок світу і навіщо це було потрібно - сам в шоці Так ось 40 зеттабайт перевершують це число в 57 разів.
Обсяг інформації про окремо взятого користувача, що зберігається в цифровому всесвіті, вже зараз дорівнює або навіть перевершує той обсяг даних, які викладає в мережу сам користувач.
У порівнянні з сьогоднішнім днем, до 2025 року кожна людина буде в 20 разів частіше взаємодіяти з мережею. Якщо зараз середня кількість взаємодій - трохи більше 600, то до 2025 року ми будемо стикатися з мережею 4800 раз в день.

Немає коментарів:

Дописати коментар