четвер, 3 лютого 2022 р.

4 січня. Дистанційне навчання. 4 кл. П'ятниця

  Любі діти та турботливі батьки!

Сьогодні  ми продовжуємо працювати і спілкуватися 
дистанційно за розкладом п'ятниці.


1. ЯДС

Тема. Мозаїка завдань з теми.

Виконай завдання №1-5 із підручника на с. 35 (усно).

https://naurok.com.ua/test/ukra-na---nezalezhna-derzhava-1253325.html?fbclid=IwAR0aeEm-9rX8rtp7OUI6nMd2WK3yrQudQNeTqyl53594Ta480CQ132AHryo

2. МАТЕМАТИКА+ онлайн конференція в МЕЕТ

Тема. Узагальнення та систематизація знань.

Математика 102-103 Резервний урок. Робота з іменованими числами

Відеоурок переглянути (усно).
Виконай самостійну роботу (письмово у робочому зошиті):
 І варіант - для дівчаток,  ІІ варіант - для хлопчиків.



ВІДПОЧИНЬ!


3. УКР. МОВА

Тема. Діагностувальна робота. Прикметник




Прочитати текст. Виконати завдання (Дай відповіді до тексту) у зошиті в широку лінію з укр.м. або на окремому листочку


4. АНГЛ. МОВА



5. ШКОЛА ЗЕЛЕНОЇ ПЛАНЕТИ


Тема. Шум. Вплив шуму на навколишнє середовище (С.128-130 , підручник)


ВПЛИВ НА НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ

Шумове забруднення швидко викликає порушення природного балансу в екосистемах. Шумове забруднення може призводити до порушення орієнтування в просторі, спілкування, пошуку їжі і т. д. У зв'язку з цим деякі тварини починають видавати гучніші звуки, через що вони самі будуть ставати в ролі вторинних звукових забруднювачів, ще сильніше порушуючи рівновагу в екосистемі.
Одним з найвідоміших випадків збитку, що наноситься шумовим забрудненням природі, є численні випадки, коли дельфіни і кити викидалися на берег, втрачаючи орієнтацію через гучні звуки військових гідролокаторів (сонарів).
Основні джерела шумового забруднення:
У зв'язку із зростанням кількості автомашин (які є найпоширенішим джерелом шуму), індустріалізацією міст, зростанням транспортної рухливості населення, ростом технічного оснащення міського господарства розширюються контакти між техногенним середовищем міста і природного середовища. Сільські ландшафти і приміські території зазнають активного впливу шосейних доріг і залізниць, аеродромів та річкових портів. До цих джерел шуму відносяться також залізничні вузли і станції, великі автовокзали і автогосподарства, мотелі і кемпінги, трейлерні парки, промислові об'єкти і великі бази будівельної індустрії, енергетичні установки. Спричинювати додаткове шумове навантаження може також недосконале планування міст, розміщення в їх межах джерел сильного шуму, наприклад, аеропортів, автомагістралей, підприємств. Джерелами шумів є також гучномовні пристрої, ліфти, телевізори, радіоприймачі, музичні інструменти, юрби людей і окремі особи. Для багатьох великих міст джерелом значного шуму є залізничні підприємства, відкриті ділянки метрополітену і міські трамваї.
На природі та у громадських місцях поводьтесь тихо!

Немає коментарів:

Дописати коментар