вівторок, 19 жовтня 2021 р.

18 жовтня - Всесвітній день цукерок

 

Свято усіх ласунів! А чи знаєте ви, що цукерки спочатку були ліками? Адже навіть саме слово «цукерка» перекладається з латині як «приготоване зілля». Спочатку невеликі солодкі шедеври наділяли магічною надприродною силою.

Сьогоднішні ласощі з'явилися ще у Стародавньому Єгипті вже більше трьох тисяч років тому. І з'явилися вони на світ зовсім випадково, втім, як і будь-який кулінарний шедевр. Згідно з легендою, хтось ненароком перекинув судини з інжиром, медом і горіхами - і вийшли перші цукерки. На Сході для виготовлення цукерок використовували в основному фіги і мигдаль. Саме араби вперше стали виготовляти цукерки із застосуванням цукру. Слов'яни робили смачні льодяники з меду, кленового сиропу і патоки.
Шоколадні цукерки у середині 19 століття продавалися в аптеці! Джон Нойхауз, аптекар з Брюсселя, пропонував «лікувати» цими солодкими «пігулками» нервові розлади і кашель! Чимало шанувальників цього аптекаря і сьогодні, адже не дарма після смачних «ліків» поліпшується настрій і організм отримує порцію «гормонів щастя».
Найбільш романтичними німецькі психологи називають цукерки з полуничною начинкою, їх вибирають саме романтичні натури, творчі вибирають кокосову, сором'язливі - горіхову.
Найвідоміші цукерки - праліне. Рецепт їх приготування був винайдений ще в 1663 році кухарем спеціально для французького посла в Німеччині. Праліне досі б'ють рекорди з продажу в Німеччині та Швейцарії.
Святкуймо, друзі, бо це і наше свято!

Немає коментарів:

Дописати коментар